LEAN – Kaizen

Meniu-Management operational

Esenta LEAN:

  1. Inlaturarea non-valorii din cadrul proceselor de pe fluxul valorii, pentru realizarea lor cu efort mai mic si cu rezultate mai bune
  2. Marirea vitezei de trecere prin companie a comenzilor catre clienti, folosind principiul tragerii (pull) in locul principiului de impingere (push) a comenzilor care trebuie realizate.
  3. Imbunatatirea continua (ciclul PDCA).

Mai bun, mai ieftin, mai repede–printr-un proces continuu de imbunatatire a proceselor !

Cuprinsul trainingului:

  • Introducere in sistemele de productie moderna, principiile LEAN.
  • 5S – organizarea la locurile de munca, standardizare, management vizual.
  • 7 (13) Muda – cele 7 Risipe – managementul formelor de risipa.
  • PDCA (Plan-Do-Check-Act) – Shewhart cycle, cercul imbunatatirii continue.
  • Kaizen – ca si concept privind imbunatatirea continua si ca metodologie.
  • Instrumente de lucru aplicate in mod specific in cadrul proiectelor Lean: diagrama Ishikawa, 5 Whys, diagrama Pareto, histograme.
  • Identificarea si optimizarea Fluxului Valorii, harta FV, situatia prezenta si viitoare.
  • Instrumente LEAN de optimizare a productiei ( flux continuu, pull – kanban, heijunka, takt-time, balansarea productiei, diminuarea loturilor de fabricatie-one piece flow).
  • Poka-Yoke – evitarea erorilor umane in timpul operatiilor de la locurile de munca.
  • Mentenanta -TPM  (Total Productive Maintenance), metoda OEE (overall equipment effectiveness), SMED (Single Minute Exchange of Die).
  • Implementare LEAN si procesul schimbarii.

Rezultate asteptate – dupa training, participantii vor putea:

  • sa realizeze un plan de implementare LEAN si sa-l coordoneze.
  • sa-si organizeze propriul loc de munca si al altora conform 5S si sa realizeze auditurile necesare.
  • sa observe cele 7 (13) forme de risipa si sa actioneze conform metodologiei Lean.
  • sa identifice valoarea si sa coordoneze  analiza fluxului valorii sau sa participe in mod eficient la o astfel de analiza.
  • sa aplice Kaizen si PDCA pentru imbunatatirea continua a proceselor companiei.
  • sa initieze si sa dezvolte sisteme Poka-Yoke.
  • sa foloseasca in practica instrumente Lean atunci cand interactioneaza cu colaboratorii.
  • sa devina ei insisi traineri si promotori Lean pentru cei cu care colaboreaza.

Durata training: 3 zile , 8.00- 17.00, cu pauza de 15 minute dupa 1h 45’ si pauza de masa de 1/2 ora pentru pranz.

This post is also available in: Engleză