Training PPAP (Production Part Approval Process) – procedura de aprobare a furnizorilor de produse (mostre, loturi de proba, incercari, asigurarea unei calitati constant, etc. –ca parte a APQP)

Meniu Traininguri Tehnice

Cuprinsul trainingului

  • Bazele si necesitatea PPAP
  • Nivelele PPAP – componente de livrat si particularizare
  • Cererea de schimbare – Supplier Change Request (SCR)
  • Managementul schimbarii in relatia cu clientul
  • Cerinte PPAP pentru trimitere catre client
  • Declaratia de conformitate cu specificatia, informatii esentiale si cererea de aprobare
  • Documentatia de aprobare a schimbarii
  • Aprobarea conceptiei de catre client
  • Documentatie DFMEA / PFMEA
  • Diagramele fluxului de productie
  • Planul de control
  • Documentarea analiza sistemului de masurare MSA
  • Rapoarte dimensionale si de caracteristici
  • Documentarea testelor de materiale si performanta
  • Studii initiale de proces pentru capabilitate (Cpk/Ppk)
  • Documentarea laboratoarelor de control interne sau externe
  • Raportul pentru aprobarea aspectului
  • Esantioane si prototipuri de referinta
  • Instrumente, dispozitive si tehnici de verificare a produsului
  • Documentarea cerintelor specifice ale clientilor
  • Actualizarea cerintelor PPAP in cadrul companiei – plan de masuri
  • Rezultate aşteptate
    – Intelegerea pasilor de urmat in realizarea PPAP
    – Invatarea modului in care trebuie prezentata documentatia
    – Invatarea metodologiei si intelegerea necesitatii realizarii MSA, SPC, Cpk/Ppk
    – Intelegerea legaturilor dintre procese si design prin prisma relatiilor cu clientii
    – Reducerea timpilor de realizarea a documentelor necesare PPAP ca urmare a intelegerii metodologiei
    – Eficientizarea managementului proceselor ca urmare a invatarii si intelegerii modului corect de realizare a PPAP
    – Prevenirea folosirii de piese si procese neaprobate de client sau nedocumentate suficient
    – Imbunatatirea calitatii pe ansamblul management -proces- produs

    Durata training: 2 zile, 8.00- 17.00, cu pauza de 15 minute dupa 1h 45’ si pauza de masa de 1 ora pentru pranz.

    This post is also available in: Engleză